Πιστοποιήσεις

 Το Eye Clinic είναι πιστοποιημένο με το διεθνές ISO 9001:2008 για την διαχείρηση της ποιότητας των υπηρεσιών μας. Επίσης έχουμε την χαρά να είμαστε η πρώτη και μόνη Μονάδα Υγείας στην Ελλάδα που έχει το εξειδικευμένο πρότυπο για μονάδες υγείας EN 15224:2012 για την διαχείρηση ποιότητας των Ιατρικών Υπηρεσιών μας.

 

 

 

iso9001-eyeclinic

iso15224-eyeclinic

Συμβουλές για την Καλή Υγεία των Ματιών σας

ffee2447b152494b43d9816faaea83c8 S

    Φροντίζουμε τα δόντια μας, το πρόσωπό μας, το δέρμα μας, όμως η αλήθεια είναι πως δεν δίνουμε και τόση σημασία στην υγεία των ματιών μας παρόλο που αποτελούν τόσο την πιο άμεση επαφή μας με τον έξω κόσμο όσο και το πιο λαμπερό χαρακτηριστικό της ομορφιάς μας. Ας ακολουθήσουμε μια σειρά από απλές οδηγίες που θα μας επιτρέψουν να έχουμε πάντα υγεία στον καθρέφτη της ψυχής μας:
  • Διατροφή. Φροντίστε να κάνετε μια διατροφή που να είναι πλούσια σε ψάρια, φρούτα και λαχανικά. Τα καρότα για παράδειγμα είναι ιδανικά για να μειώσουν το ρίσκο της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, ενώ ο σολωμός και οι σαρδέλες είναι πλούσια σε Ωμεγα-3 που προφυλάσσει τα αγγεία των ματιών σας. Άλλα χρήσιμα λαχανικά είναι το μπρόκολο, οι πράσινες πιπεριές, τα λαχανάκια βρυξελών, το σπανάκι και οι γλυκοπατάτες.
  • Φακοί επαφής. Μη φοράτε τους φακούς επαφής σας για πoλλές ώρες (~20), μη κοιμάστε με τους φακούς επαφής και προσπαθήστε να μην μπαίνετε σε νερό (π.χ. θαλασσα, πισίνα) με φακούς επαφής χωρίς χρήση προστατευτικών γυαλιών.
  • Γυαλιά Ηλίου. Προστατέψτε τα μάτια σας από την έκθεση τςη βλαβερής UV ακτινβοβολίας φορώντας πάντα γυαλιά ηλίου που κόβουν την υπεριώδη ακτινοβολία. Φορέστε τα ακόμη και στην σκιά μια που η υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί να σας βλάψει ακόμα και από ανάκλαση.
  • Οθόνες. Η μάστιγα της εποχής μας είναι οι οθόνες του υπολογιστη. Αν και δεν υπάρχει επιστημονική επιβεβαίωση για το ότι οι οθόνες των υπολογιστών προκαλούν μόνιμες βλάβες στην όραση, καλό θα ήταν να προσπαθείτε να αποφύγετε τις πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή μια που οι μύες των ματιών κουράζονται εξ αιτίας του. Κάντε συχνά διαλείμματα και προσπαθήστε να ανοιγοκλείνετε τα μάτια σας για να αποφύγετε την ξηροφθαλμία.
  • Προστατευτικά Γυαλία. Φορέστε προστατευτικά γυαλιά αν κάνετε εργασίες που θα μπορούσαν να τραυματίσουν τα μάτια σας.
  • Διάβασμα. Μην διαβάζετε σε λιγοστό φως. Αν και δεν πρόκειται να προκαλέσετε βλάβη στα μάτια σας, οι μύες των ματιών σας κουράζονται και καλό θα είναι να το αποφεύγετε. Κάντε ένα διάλειμμα και ξαναεπιστρέψτε.
  • Έντονο φως. Ποτέ να μην κοιτάται απευθείας μια έντονη φωτεινή πηγή (π.χ. τον ήλιο)
  • Οφθαλμίατρος. Συμβουλευτείτε τον οφθαλμίατρό σας για οποιοδήποτε σύμπτωμα στην όρασή σας που δεν είναι συνηθισμένο. Καλό θα είναι να επισκέπτεστε τον οφαλμίατρό σας κάθε δυο χρόνια, ειδικά αν είστε πάνω από 40 ετών.

 

SOCIALIZE

 

Τμήμα Αμφιβληστροειδούς και Ωχράς Κηλίδας