Στο Eye Clinic, το πιο σύγχρονο Οφθαλμοχειρουργικό Ινστιτούτο στην Ελλάδα, η απόφασή μας να καταργήσουμε τις επεμβάσεις με την παραδοσιακή μέθοδο LASIK είναι τμήμα της πολύ υψηλής ποιότητας υπηρεσιών που προσφέρουμε σε όλους τους ασθενείς μας με σκοπό την πιο σύγχρονη και βελτιστη αποκατάσταση προβλημάτων όρασης.


Η κλασική τεχνική LASIK περιλαμβάνει ως μέρος της επέμβασης την παρασκευή του flap με τη χρήση μηχανικού μικροκερατοτόμου με λεπίδα. Παρόλη την διαγνωσμένη ασφάλεια μιας κλασικής επέμβασης LASIK, αυτή δε συγκρίνεται με την ακρίβεια της νέας γενιάς LASIK με χρήση femtosecond laser που παρέχει:

Μεγαλύτερη ακρίβεια
Ενισχυμένη προβλεψιμότητα
Αυξημένη ασφάλεια
Πλήρη έλεγχο απ΄ την πλευρά του χειρουργού σας
Η δέσμη του υπέρυθρου femtosecond laser, υπό τον έλεγχο ενός υπολογιστή εστιάζεται ακριβώς στα σημεία που επιλέγει ο χειρουργός κάτω από την επιφάνεια του κερατοειδούς για την δημιουργία του flap.

ALL LASER LASER! 

Με τη νέα τεχνολογία Femtosecond laser, εφαρμόζεται μόνο laser σε όλα τα στάδια της επέμβασης ακόμα και στο πρώτο στάδιο, έτσι ώστε η διαδικασία LASIK να ολοκληρώνεται χωρίς την ανάγκη εφαρμογής "νυστεριού" σε κανένα από τα στάδια. Το όνομα του προήλθε από τον αριθμό των παλμών ανά δευτερόλεπτο (pulse/sec) με το οποίο λειτουργεί το συγκεκριμένο laser.

Συγκεκριμένα, χρησιμοποιούνται μικροσκοπικοί, αστραπιαίοι παλμοί laser, οι οποίοι εκπέμπουν στην υπέρυθρη ζώνη του φάσματος και σε συνδυασμό με τον εξαιρετικά βραχύ χρόνο δράσης και την πολύ μικρή ενέργεια επιτυγχάνουν φωτοδιάσπαση του ιστού στον οποίο προσπίπτουν (κερατοειδής στην προκείμενη περίπτωση).

Η φωτοδιάσπαση γίνεται ορατή με τη μορφή φυσαλίδας, η οποία τελικά είναι η δύναμη με την οποία τέμνει τους ιστούς το femtosecond laser. Στη συνέχεια ο γιατρός δημιουργεί τον κρημνό (flap) ανασηκώνοντας τον ιστό του κερατοειδή προς τα πίσω στο σημείο το οποίο έχουν δημιουργηθεί οι φυσαλίδες από τους παλμούς του φωτός. Η δημιουργία κρημνού διαρκεί μόλις 15 δευτερόλεπτα. Τότε είναι που ο χειρουργός μπορεί να προχωρήσει στο δεύτερο στάδιο στης επέμβασης, δηλαδή στην πλήρη διόρθωση της διάθλασης και της αποκατάστασης της όρασης.


lasik

Συμβατική LASIK : Ο μικροκερατόμος αποτελείται από μια μηχανικά οδηγούμενη λεπίδα η οποία κόβει τον κερατοειδή που έχει επιπεδωθεί και δημιουργεί τον αναγκαίο κρημνο (flap) για την LASIK

femto1 femto2  femto3


Femtosecond Laser LASIK: Το femtosecond laser χρησιμοποιεί εξαιρετικά μικρούς παλμούς στο φάσμα του μη ορατού φωτός για να διαχωρίσει τα στρώματα του κερατοειδούς. Είναι σχεδιασμένο να δημιουργεί προεπιλεγμένους κρημνούς με ακρίβεια, ασφάλεια και χωρίς πόνο.

ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ: 

Τα πλεονεκτήματα του femtosecond laser σε σύγκριση με το μηχανικό μικροκερατόμο έχουν να κάνουν κατά κύριο λόγο με την ακρίβεια στη δημιουργία του flap. Στις επεμβάσεις διαθλαστικής χειρουργικής με laser, το μέγεθος, το σχήμα και το πάχος του flap είναι πολύ σημαντικά.
Ακόμη μεγαλύτερης σημασίας είναι η πεποίθηση των περισσότερων διαθλαστικών χειρουργών ότι πρέπει να διατηρείται και να γίνεται σεβαστό ένα υπολειπόμενο πάχος κερατοειδούς. Με τη χρήση του μηχανικού μικροκερατόμου, που καθοδηγούνταν από το χειρουργό, η ακρίβεια και κυρίως η επαναληψιμότητα του αποτελέσματος ήταν πολύ δύσκολο να προβλεφθούν, ενώ αντιθέτως με τη χρήση του femtosecond laser όλες οι παράμετροι προγραμματίζονται ήδη πριν από την έναρξη του χειρουργείου και η ακρίβεια του αποτελέσματος είναι, με τον τρόπο αυτό, εγγυημένη.
Χάρη στην εξαιρετικά υψηλή συχνότητα λειτουργίας του laser, τα στρώματα του κερατοειδούς διαχωρίζονται με ακρίβεια δημιουργώντας έναν εξαιρετικά λεπτό κρημνό. Έτσι η Femto-LASIK είναι επιπλέον αποτελεσματική σε ασθενείς που δεν ήταν υποψήφιοι για επέμβαση με laser. Αυτό περιλαμβάνει ασθενείς με εξαιρετικά μεγάλη μυωπία ή λεπτό κερατοειδή.
Tο νέο FS200 femtosecond laser είναι ο τρόπος με τον οποίο το excimer και το femtosecond laser έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν, εξοικονομώντας με τον τρόπο αυτό χειρουργικό χρόνο, εκμηδενίζοντας υπολογιστικά σφάλματα και σφάλματα εισαγωγής δεδομένων και βελτιώνοντας τα αποτελέσματα του διαθλαστικού laser, μεταξύ άλλων πλεονεκτημάτων.
Προσφέρει χιλιάδες εντυπωσιακά πλεονεκτήματα, κυρίως την ικανότητα να εκτελεί μια σειρά κερατοειδικών τομών, να επιλέγονται η διάμετρος, το σχήμα, το πάχος, το βάθος, η γωνία και η εντόπιση των κερατοειδικών flaps.
Ποτέ στο παρελθόν οι διαθλαστικές επεμβάσεις δεν είχαν τόση ασφάλεια, ακρίβεια και άνεση για τον ασθενή όπως έχουν οι επεμβάσεις με τη Femto-LASIK.
Λιγότερες παρενέργειες: Η Femto-LASIK επιτρέπει στον χειρουργό να μεγαλώσει τη ζώνη θεραπείας, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο ανεπιθύμητων παρενεργειών, όπως ξηροφθαλμία, μειωμένη νυχτερινή όραση ή άλως (δαχτυλίδια φωτός που περιβάλλουν σημειακές πηγές φωτισμού).
Γρήγορα αποτελέσματα: Ο χρόνος αποκατάστασης της όρασης είναι σημαντικά μικρότερος σε σχέση με άλλες τεχνικές. Οι ασθενείς συνήθως μπορούν να δουν με ευκολία μόλις μέσα σε λίγες ώρες.


Χωρίς αμφιβολία τα femtosecond laser δείχνουν να είναι η κορωνίδα των επεμβάσεων LASIK παγκοσμίως και το Εye Clinic είναι αποδεδειγμένα το κέντρο με απόλυτη συνέπεια στην εφαρμογή νέων τεχνολογιών..

COM_CONTENT_TAGS

 

 

eksoplismos