Πιστοποιήσεις

 Το Eye Clinic είναι πιστοποιημένο με το διεθνές ISO 9001:2008 για την διαχείρηση της ποιότητας των υπηρεσιών μας. Επίσης έχουμε την χαρά να είμαστε η πρώτη και μόνη Μονάδα Υγείας στην Ελλάδα που έχει το εξειδικευμένο πρότυπο για μονάδες υγείας EN 15224:2012 για την διαχείρηση ποιότητας των Ιατρικών Υπηρεσιών μας.

 

 

 

iso9001-eyeclinic

iso15224-eyeclinic

manager

manager

Δευτέρα, 23 Νοέμβριος 2015 11:39

Κωνσταντίνος Παπαδέδες

Ο Χειρουργός Οφθαλμίατρος Παπαδέδες Κωνσταντίνος είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Ειδικεύθηκε στην Οφθαλμολογία στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός της Αθήνας.papadedes

Μετεκπαιδεύτηκε στην Παιδοφθαλμολογία και τον Στραβισμό, αρχικά στο Moorfields Eye Hospital του Λονδίνου και στη συνέχεια στο University Clinic of Indianapolis υπό τον Prof.E. Helveston.


Έχει δημοσιεύσει 60 ξενόγλωσσες και ελληνικές εργασίες σε ελληνικά και ξένα περιοδικά, ενώ το 1999 συνέγραψε το βιβλίο «Διλήμματα στην Νευροφθαλμολογία».
Τα τελευταία 15 χρόνια είναι βασικός ομιλητής του κύκλου μαθημάτων «Στραβισμός και Παιδοφθαλμολογία» της Ελληνικής Οφθαλμολογικής εταιρείας.

Τετάρτη, 11 Νοέμβριος 2015 15:29

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Διαβήτη 14.11.2015

 

diabetics3

 

Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (“ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ”) προγραμματίζουμε ΔΩΡΕΑΝ Οφθαλμολογικούς ελέγχους για:

 

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015 (ώρες 9.30 – 15.30)

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015 (ώρες 9.30 – 15.30)

 

Με την προσφορά αυτή η Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας Eye day Clinic αναδεικνύει την σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης!

 

Οι οφθαλμολογικοί έλεγχοι θα γίνονται με ραντεβού.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 7295000

 

 

 

 

Δευτέρα, 12 Οκτώβριος 2015 05:15

Αποκόλληση Υαλώδους

Το υαλώδες είναι μια ουσία σαν ζελέ, με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, η οποία καταλαμβάνει τα 4/5 περίπου στο εσωτερικό του ματιού και βρίσκεται πίσω από το φακό. Είναι διαφανές για να επιτρέπει την είσοδο του φωτός και περιβάλλεται από μια συνεχόμενη μεμβράνη η οποία έρχεται σε επαφή με τον αμφιβληστροειδή χιτώνα που είναι η στοιβάδα του ματιού χάρη στην οποία βλέπουμε.

Το υαλώδες μεταβάλλεται όσο μεγαλώνουμε και αρχίζει να ρευστοποιείται. Αυτή η διαδικασία είναι πιο έντονη σε άτομα με μυωπία ή σε ειδικές καταστάσεις, όπως χειρουργικές επεμβάσεις (π.χ. καταρράκτης), τραύματα, ενδοφθάλμιες φλεγμονές κλπ.
Όταν αυτό το ρευστοποιημένο ζελέ αποκτήσει πρόσβαση στο χώρο μεταξύ της μεμβράνης που το περιβάλλει και του αμφιβληστροειδούς, τότε επέρχεται η διαδικασία που ονομάζουμε αποκόλληση υαλώδους, η οποία είναι ουσιαστικά ο ταχύς διαχωρισμός της μεμβράνης αυτής από τον αμφιβληστροειδή. Η διαδικασία αυτή ολοκληρώνεται σε ένα φυσιολογικό μάτι σε χρόνο 6-8 εβδομάδων.

Η αποκόλληση του υαλώδους μπορεί να μην γίνει αντιληπτή από τον ασθενή και ανευρίσκεται σε μια τυχαία κλινική εξέταση. Όταν αυτή γίνεται αντιληπτή, τα συμπτώματα είναι συνήθως λάμψεις στο οπτικό πεδίο που ακολουθούνται από μια ξαφνική βροχή από μαύρες κλωστές, μυγάκια ή ιστούς αράχνης.

Η αποκόλληση του υαλώδους έχει περίπου 10% πιθανότητα να προκαλέσει ρωγμή στον αμφιβληστροειδή η οποία αν δεν αντιμετωπισθεί έγκαιρα μπορεί να προκαλέσει αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς που απαιτεί χειρουργική επέμβαση. Είναι επομένως σημαντικό όταν εμφανιστούν τα συμπτώματα αυτά να γίνει βυθοσκόπηση από Οφθαλμίατρο για να αποκλεισθεί η ύπαρξη ρωγμών ή αν αυτές ανευρεθούν, να γίνει άμεση θεραπεία.


Οι ρωγμές του αμφιβληστροειδούς αντιμετωπίζονται με laser ή κρυοθεραπεία(σπανιότερα). Σκοπός της θεραπείας είναι να δημιουργηθεί ουλή γύρω από την ρωγμή η οποία να την σφραγίσει και να αποτρέψει την αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς. Η θεραπεία με laser χρειάζεται λίγα μόνο λεπτά και είναι ανώδυνη και ασφαλής. Μετά το πέρας της θεραπείας και για 1 εβδομάδα απαιτείται αποχή από μεγάλη σωματική άσκηση, καθώς το laser χρειάζεται περίπου αυτό το χρόνο για να σφραγίσει τη ρωγμή.

Τετάρτη, 30 Σεπτέμβριος 2015 07:05

15th EURETINA Congress - Nice

nice2015

 C. Tadros, G. Roussopoulos, A. Maniateas, V. Liarakos GREECE
Idiopathic juxtafoveal macular telangiectasia type II (MacTel type II): imaging using OCT angiography


A. Maniateas, C. Tadros, M. Arvanitis, E. Liazos, V. Liarakos GREECE
First clinical experience with OCT-angiography: Imaging findings in choroidal neovascularization

barcelo-1


Απόστολος Μανιατέας
Υπεύθυνος Τμήματος Ωχράς Κηλίδας και Αμφιβληστροειδούς

Η πρώτη μελέτη στην Ελλάδα για το ρόλο της OCT- αγγειογραφίας στη μελέτη της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας παρουσιάστηκε από το τμήμα αμφιβληστροειδούς και ωχράς κηλίδας του Eye Day Clinic, στο πρόσφατο συνέδριο της Ευρωπαϊκής εταιρείας αμφιβληστροειδούς (EuRetina), που πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια της Γαλλίας το Σεπτέμβριο του 2015.

barcelo-2

 

Κατά την παρουσίαση αναλύθηκαν οι αρχές λειτουργίας της OCT-αγγειογραφίας που την καθιστούν μια γρήγορη, ανώδυνη, ασφαλή και υψηλής ανάλυσης απεικονιστική μέθοδο.

Παρουσιάστηκαν τα πρώτα αποτελέσματα από την χρήση της OCT-αγγειογραφίας σε ασθενείς του κέντρου που παρουσιάζουν χοριοειδική νεοαγγείωση και ηλικιακή εκφύλιση ωχράς κηλίδας υγρού τύπου.

barcelo-3

barcelo-4


Η νέα αυτή τεχνική προσφέρει σημαντικές πληροφορίες για την πάθηση, όπως η μορφολογία της νεοαγγειακής μεμβράνης, η ταξινόμηση της νόσου για την καλύτερη πρόγνωση και τον καλύτερο σχεδιασμό της θεραπείας, πληροφορίες για την ένταση της ροής, την καλύτερη παρακολούθηση και αξιολόγηση του θεραπευτικού αποτελέσματος, την έγκαιρη διάγνωση της υποτροπής και πολλά απεικονιστικά ευρήματα που δεν φαίνονται ούτε στην οπτική τομογραφία συνοχής ούτε στην κλασική φλουοροαγγειογραφία.

barcelo-5

barcelo-6

 

Τα αποτελέσματα της μελέτης αυτής δείχνουν ότι η OCT-αγγειογραφία αποτελεί ένα επιπλέον σύγχρονο όπλο στη διαγνωστική φαρέτρα και μπορεί να προσφέρει πολλές χρήσιμες πληροφορίες για την καλύτερη κατανόηση της νόσου, την πιο έγκαιρη διάγνωση και τη βελτίωση των θεραπευτικών σχημάτων.

ESCRS WINTER MEETING 2015 ISTANBUL

 

istanbul

Το οφθαλμολογικό ιατρείο έδωσε το παρόν στο Χειμερινό Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Διαθλαστικής Χειρουργικής και Καταρράκτη, που διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη

Η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Διαθλαστικής Χειρουργικής και Καταρράκτη διοργανώνει την ετήσια χειμερινή συνάντηση, με κύριο θέμα τις επεμβάσεις για τη διόρθωση μυωπίας, αστιγματισμού, υπερμετρωπίας (laser, ενδοφακοί κτλ) αλλά και τις επεμβάσεις καταρράκτη.

Στο συνέδριο έγινε ανακοίνωση από τον οφθαλμίατρο Μ. Αρβανίτη και το Eye Day Clinic σχετικά με τη διόρθωση υψηλού αστιγματισμού - μαζί με μυωπία ή υπερμετρωπία - με επέμβαση laser.

 

 

Difficult indirect carotid-cavernous fistulas - alternative techniques to gaining access for treatment.

 Response to Perera and Ali.

 Post-cataract surgery diplopia: aetiology, management and prevention.

Periocular implantation cysts: a late complication of ophthalmic surgery.

Total extrusion of a silicone encircling band through the muscle insertions presenting as orbital cellulitis.

An unusual case of traumatic internal carotid dissection during snowboarding.

Safety and efficacy of combined immunosuppression and orbital radiotherapy in thyroid-related restrictive myopathy: two-center experience.

Spontaneously resolved exudative retinal detachment caused by orbital cellulitis in an immunocompromised adult.

Cyclopia: from Greek antiquity to medical genetics.

Congenital ptosis associated with combined superior rectus, lateral rectus, and levator palpebrae synkinesis: the first reported case.

Multidisciplinary management of adult orbital rhabdomyosarcoma.

Treatment of orbital haemangiopericytoma with surgery and preoperative embolization.

Oncocytic adenocarcinoma of the lacrimal gland: an unusual presentation.

Clinicopathological review of patients with and without multiple sclerosis treated by partial sensory rhizotomy for medically refractory trigeminal neuralgia: a 12-year retrospective study.

Dementia on the Byzantine throne (ad 330-1453).

Lord Byron's first voyage in Greece (1810) and the neglected case of malaria.

Langerhans cell histiocytosis of the eyelid.

Different types of conjunctival papilloma presenting in the same eye.

Acquired color vision and visual field defects in patients with ocular hypertension and early glaucoma.

Angioid streaks, clinical course, complications, and current therapeutic management.

Nd: YAG capsulotomy for posterior capsule opacification after combined clear corneal phacoemulsification and vitrectomy.

Peripheral ulcerative keratitis after trabeculectomy in a patient with rheumatoid arthritis.

Subsidence of the stem after impaction bone grafting for revision hip replacement using irradiated bone.

Parosteal osteosarcoma of the orbit.

Constantin Levaditi (1874-1953): a pioneer in Immunology and Virology.

Diabetic retinopathy: an historical assessment.

The ophthalmic wound of Philip II of Macedonia (360-336 BCE).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

arvanitis1 

Το Eye Day Clinic έδωσε το "παρών" στο διεθνές Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Διαθλαστικής Χειρουργικής και Καταρράκτη, που διεξήχθη στη Βαρκελώνη. 

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα και σπουδαιότερα οφθαλμολογικά συνέδρια στην Ευρώπη αλλά και διεθνώς, με κύριο θέμα τις επεμβάσεις για τη διόρθωση μυωπίας αστιγματισμού, υπερμετρωπίας (laser, ενδοφακοί κτλ) αλλά και τις επεμβάσεις καταρράκτη.

Στο συνέδριο έγινε ανακοίνωση από τον οφθαλμίατρο Μ. Αρβανίτη και το Eye Day Clinic σχετικά με την τοπογραφία κερατοειδούς με Shceimpflug κάμερα που χρησιμοποιείται κυρίως προεγχειρητικά για τις διαθλαστικές επεμβάσεις μυωπίας, αστιγματισμού με laser.

Το ακριβές θέμα της ομιλίας ήταν:

EVALUATION OF CORNEAL HEIGHT DATA WITH THE USE OF SCHEIMPFLUG TOPOGRAPHY ACCORDING TO DIFFERENT BEST FITTING SURFACES

Augenheilkunde

 

Με χαρά ανακοινώνουμε την έναρξη λειτουργίας τμήματος Οφθαλμοπλαστικής Χειρουργικής και Αισθητικής Οφθαλμολογίας, στη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας Eye Day Clinic.


Τη διεύθυνση του τμήματος έχει ο Dr. Γεώργιος Καλαντζής, Επίκουρος Καθηγητής Οφθαλμολογίας στη Μεγάλη Βρετανία, και διευθυντής στην Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική του Leeds.

Το τμήμα μας παρέχει υπηρεσίες για επεμβάσεις Αισθητικής Οφθαλμολογίας, όπως η βλεφαροπλαστική άνω και κάτω βλεφάρων, καθώς και η χορήγηση ενέσεων Botox στην περιοφθαλμική περιοχή, για κοσμητικούς και λειτουργικούς λόγους (π.χ. «πόδι της χήνας», ρυτίδες, βλεφαρόσπασμος).

Το τμήμα μας αντιμετωπίζει επίσης παθήσεις βλεφάρων, όπως η βλεφαρόπτωση, το εντρόπιο, το εκτρόπιο, καθώς και οι όγκοι βλεφάρων (καλοήθεις και κακοήθεις).

Τετάρτη, 02 Σεπτέμβριος 2015 10:14

Botox

botox-before-after

Τι είναι το BOTOX ®;
To BOTOX ® είναι ένα εξαιρετικά καθαρό παρασκεύασμα της βοτουλινικής τοξίνης τύπου Α η οποία ενίεται στους μύες του προσώπου για να απαλύνει τις ρυτίδες. Χρησιμοποιείται πιο συχνά σε ρυτίδες στο μέτωπο, στο πόδι της χήνας (ρυτίδες γύρω από το μάτι) και στις ρυτίδες των φρυδιών. Η θεραπεία μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανύψωση του φρυδιού. Επιπλέον, χρησιμοποιείται για την εξάλειψη του βλεφαρόσπασμου και του ημίσπασμου του προσώπου.

rytides-prin     rytides-after

Πώς δρα το BOTOX ®;
Λειτουργεί μπλοκάροντας προσωρινά τη μετάδοση των νευρικών ερεθισμάτων στους μύες που προκαλούν τις ρυτίδες επιτρέποντάς τους να χαλαρώσουν. Οι φυσιολογικές εκφράσεις του προσώπου δεν επηρεάζονται.

Πότε θα δω αποτελέσματα από τη θεραπεία με ΒΟΤΟΧ ® ;
Η αρχική επίδραση παρατηρείται μέσα σε 3 ημέρες και το μέγιστο αποτέλεσμα παρατηρείται 7 ημέρες μετά τη θεραπεία. Αυτό διαρκεί περίπου 3-4 μήνες.

Πόσο διαρκεί το BOTOX ®;
Τα ορατά αποτελέσματα διαρκούν 3-4 μήνες. Τα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν σε διαφορετικούς ασθενείς. Πρέπει να μιλήσετε στο γιατρό σας σχετικά με το τι μπορείτε να περιμένετε και πότε να προγραμματίσετε το επόμενο ραντεβού σας. Η τακτική θεραπεία συντήρησης αποτρέπει την επανεμφάνισή ρυτίδων.

Είναι η θεραπεία με BOTOX ® επώδυνη;
Η ενόχληση είναι συνήθως ελάχιστη και σύντομη. Πριν από την ένεση, ο γιατρός σας μπορεί να επιλέξει να μουδιάσει την περιοχή με μια αναισθητική κρέμα. Η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου 10 λεπτά.

Θα είμαι σε θέση ακόμα να έχω τις φυσιολογικές εκφράσεις του προσώπου μου;
Η δραστηριότητα των μυών που προκαλεί τις ρυτίδες και τις γραμμές μειώνεται προσωρινά και, επομένως, μπορείτε ακόμα να έχετε τις φυσιολογικές εκφράσεις του προσώπου, αλλά χωρίς τις ρυτίδες.

Ποιος δεν θα πρέπει να λάβει θεραπεία με BOTOX ®;
Οι ασθενείς που είναι έγκυες, θηλάζουν ή έχουν νευρολογικά προβλήματα δεν θα πρέπει να κάνουν θεραπεία με BOTOX ®. Δεν θα πρέπει να ληφθούν ορισμένα αντιβιοτικά και άλλα φάρμακα που παρεμβαίνουν στην μετάδοση των νευρικών ερεθισμάτων στους μύες, όταν χρησιμοποιείται ΒΟΤΟΧ ®.

Ποιες είναι οι παρενέργειες του BOTOX ®;
Παρενέργειες δεν είναι συνηθισμένες. Μπορεί να υπάρξει κάποια ήπια ερυθρότητα του δέρματος από την ένεση, η οποία συνήθως διαρκεί μόνο μία ή δύο ώρες. Ελάχιστοι μώλωπες μπορεί επίσης να συμβούν. Κεφαλαλγίες, που υποχωρούν σε 24-48 ώρες, μπορεί να συμβούν. Σπάνια, μπορεί να προκληθεί προσωρινή βλεφαρόπτωση και/ή διπλωπία αν το BOTOX ® εξαπλωθεί απροσδόκητα σε κοντινούς μυς. Οι επιπλοκές στα χέρια ενός έμπειρου γιατρού είναι πολύ σπάνιες και λαμβάνονται όλες οι προφυλάξεις για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων.

Σελίδα 1 από 13

 

SOCIALIZE

 

Τμήμα Αμφιβληστροειδούς και Ωχράς Κηλίδας