Πιστοποιήσεις

 Το Eye Clinic είναι πιστοποιημένο με το διεθνές ISO 9001:2008 για την διαχείρηση της ποιότητας των υπηρεσιών μας. Επίσης έχουμε την χαρά να είμαστε η πρώτη και μόνη Μονάδα Υγείας στην Ελλάδα που έχει το εξειδικευμένο πρότυπο για μονάδες υγείας EN 15224:2012 για την διαχείρηση ποιότητας των Ιατρικών Υπηρεσιών μας.

 

 

 

iso9001-eyeclinic

iso15224-eyeclinic

Ενδοϋαλοειδικές εγχύσεις - Ενέσεις στον Οφθαλμό

endoyaloikes1Με αυτή τη διαδικασία γίνεται έγχυση ενός φαρμάκου στο εσωτερικό του οφθαλμού. Χρησιμοποιείται τοπική αναισθησία, δηλαδή σταγόνες που μουδιάζουν τον οφθαλμό και ειδικό αντισηπτικό κολλύριο για τον καθαρισμό του οφθαλμού. Στη συνέχεια χρησιμοποιείται μια πολύ λεπτή σύριγγα με την οποία γίνεται η ένεση του φαρμάκου μέσα στον οφθαλμό. Η όλη διαδικασία κρατάει λίγα λεπτά και συνήθως δεν πονάει καθόλου.

Tί να περιμένετε μετά από ενδοϋαλοειδική έγχυση (ένεση στον οφθαλμό);

1. Μετά την ένεση, μπορεί να νιώσετε ήπιο τσούξιμο και δακρύρροια, τα οποία συνήθως διαρκούν 1-3 μέρες.
2. Στο σημείο της ένεσης το μάτι μπορεί να είναι κόκκινο για μερικές μέρες.
endoyaloikes23. Μπορεί να έχετε την αίσθηση ότι βλέπετε μια φυσσαλίδα ή κάτι σαν μυγάκι –αυτά προέρχονται από το φάρμακο που διαχέεται στο εσωτερικό του οφθαλμού και συνήθως υποχωρούν μετά από μια εβδομάδα.
4. Δεν κάνει να τρίβετε το μάτι για 4-5 μέρες και αποφύγετε την άμεση επαφή με το νερό για 3-4 μέρες. (Αποφύγετε τα μπάνια σε πισίνα για 1 εβδομάδα).

Σε ποιές περιπτώσεις είναι απαραίτητες αυτές οι ενέσεις;

Με τις ενέσεις αυτές χορηγούνται ολοένα και περισσότερα φάρμακα και γίνονται όλο και πιο συχνά. Οι πιο συχνές παθήσεις που αντιμετωπίζονται με τέτοιες ενέσεις είναι η ηλικιακή εκφύλιση ωχράς κηλίδας υγρού τύπου, η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια, αγγειακές αποφράξεις, οίδημα ωχράς κηλίδας καθώς και φλεγμονές ή μολύνσεις του οφθαλμού.

Κάθε πότε γίνονται οι ενέσεις αυτές;

endoyaloikes3Η επανάληψη της ένεσης εξαρτάται από 2 βασικούς παράγοντες:
α)τη διάρκεια δράσης – παραμονής του φαρμάκου στο μάτι και
β)την ανταπόκριση του οργανισμού στο φάρμακο.
Οι ενέσεις που γίνονται για την ηλικιακή εκφύλιση ωχράς κηλίδας υγρού τύπου γίνονται ανα μήνα αρχικά και στη συνέχεια ανάλογα με τις ανάγκες κάθε οφθαλμού.

 

SOCIALIZE

 

Τμήμα Αμφιβληστροειδούς και Ωχράς Κηλίδας