Πιστοποιήσεις

 Το Eye Clinic είναι πιστοποιημένο με το διεθνές ISO 9001:2008 για την διαχείρηση της ποιότητας των υπηρεσιών μας. Επίσης έχουμε την χαρά να είμαστε η πρώτη και μόνη Μονάδα Υγείας στην Ελλάδα που έχει το εξειδικευμένο πρότυπο για μονάδες υγείας EN 15224:2012 για την διαχείρηση ποιότητας των Ιατρικών Υπηρεσιών μας.

 

 

 

iso9001-eyeclinic

iso15224-eyeclinic

Κεντρική Ορώδης Χοριοαμφιβληστροειδίτιδα

Τί είναι η Κεντρική Ορώδης Χοριοαμφιβληστροειδίτιδα ;

Η Κεντρική Ορώδης Χοριοαμφιβληστροειδίτιδα είναι μια πάθηση του αμφιβληστροειδούς κατά την οποία συσσωρεύεται υγρό ανάμεσα στις στιβάδες του αμφιβληστροειδούς.

3 4 Kentriki orodis


Είναι πιο συχνή στους άνδρες ηλικίας 25-45 χρονών και η εμφάνισή της μειώνεται όσο αυξάνεται η ηλικία. Όταν το υγρό εντοπίζεται στο κεντρικό σημείο της όρασης, δηλαδή στην ωχρά κηλίδα, οι ασθενείς παρατηρούν μείωση της όρασης, θάμπωμα, ξεθώριασμα των χρωμάτων και την αίσθηση ότι βλέπουν μέσα από νερό ή μια κηλίδα. Αν δεν καταλαμβάνει την ωχρά κηλίδα τα συμπτώματα μπορεί να είναι πολύ ήπια ή και μηδαμινά.

Πως αντιμετωπίζεται η Κεντρική Ορώδης Χοριοαμφιβληστροειδίτιδα ;

Τις περισσότερες φορές είναι αυτοϊάσιμη και υποχωρεί μέσα σε 6 μήνες, αλλά οι υποτροπές και η επανεμφάνιση των συμπτωμάτων δεν είναι σπάνιες. Υπάρχει συσχέτιση με τη λήψη κορτιζόνης και ειναι πιο συχνή σε άτομα με αγχώδη προσωπικότητα. Κατά την αρχική επίσκεψη είναι απαραίτητη η διενέργεια Οπτικής Τομογραφίας Συνοχής (OCT) για την επιβεβαίωση της διάγνωσης και την χαρτογράφηση του οιδήματος.

3 4 Kentriki orodis2
Πολλές φορές είναι αναγκαία και η φλουοραγγειογραφία που αναδεικνύει τα σημεία διαρροής που προκαλούν τη συλλογή του υγρού. Με τις εξετάσεις αυτές διαπιστώνεται αν υπάρχει βελτίωση ή επιδείνωση κατά την αρχική παρακολούθηση.

3 4 kentriki orodis3

Αν δεν υποχωρεί υπάρχει η δυνατότητα εφαρμογής laser ή ήπιας φωτοδυναμικής θεραπείας ώστε να «κλείσουν» τα σημεία διαρροής.

 

SOCIALIZE

 

Τμήμα Αμφιβληστροειδούς και Ωχράς Κηλίδας